10 millioner bøker og ny lansering

29. september lanseres Jørn Lier Horsts nye Wisting-krim, Forræderen.

Jørn Lier Horst har et opplag på utrolige 10 millioner bøker og de er utgitt i over 40 land. 

Den tidligere etterforskeren bruker sin brede politierfaring til å skrive troverdige og spennende historier som ligger tett på virkeligheten. 

-Denne gangen lar jeg Wisting kjenne på en av de mest ubehagelige følelsene jeg hadde som etterforsker: Den gryende forståelsen av at man blir sviktet av en av sine egne, sier Jørn Lier Horst. 

-En kriminalroman handler alltid om hvem som er morderen. Her handler det vel så mye om hvem som er forræderen.

Inspirert av reality-show

Forræderen blir ti hus i Larvik tatt av et skred. William Wisting havner midt i redningsarbeidet. Gjennom natten blir alle beboere gjort rede for, og det blir klart at ulykken ikke har krevd menneskeliv. Neste dag blir det likevel funnet en død mann i rasmassene. Nærmere undersøkelser viser at han døde minst 48 timer før raset gikk. Etterforskningen griper inn i flere andre pågående politioperasjoner, og Wisting blir satt til å lede en felles etterforskningsgruppe. Men snart blir det klart at det sitter minst én forræder rundt etterforskerbordet. 

Jørn Lier Horst har latt seg inspirere av TV2-programmet Forræder, som han deltar i denne høsten. Wisting-serien er blant Norges mest populære krimserier, og det blitt laget TV-serie basert på bøkene.

Om forfatteren

Jørn Lier Horst (f.1970) er en norsk kriminalforfatter og dramatiker. Fram til september 2013 arbeidet han som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt. I dag er han fulltidsforfatter.

For sitt forfatterskap har Horst blant annet mottatt Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petronia Award. Horst er kjent for sin serie om politimannen William Wisting, CLUE-serien som er krim for barn og unge i alderen 9-14 år, samt Detektivbyrå Nr.2 – krim for barn i aldersgruppen 6-9 år, som har et opplag på hele 3 millioner bøker, bare i Norge.