CLUE-film

Den første CLUE-filmen har Norgespremiere 27. august.

CLUE-serien blir til filmatisert. Bøkene er Norges mest solgte bokserie for barn i alderen 9-12 år. Den første filmen på blokka bygger på de fire første delene serien på til sammen 13 bøker. Filmen er oppkalt etter "Maltesergåten", den andre boka i rekken.

Hovedrollene som Cecilia (12), Leo (13) og Une (12) blir spilt av Julia Mælumshagen Nymoen, Kenza Olympia Iteka og Felix Sollie. Blant de voksne skuespillerne finner vi Kyrre Haugen Sydness, Bjørn Floberg, Lisa Loven Kongsli, Marlon Valdés Langeland, Henrik Mestad og Line Verndal.

Filmen handler om Cecilia, som jobber på Perlen Pensjonat sammen med faren sin, i det idylliske ferieparadiset Skutebukta. Cecilia er fortsatt preget etter at moren ble funnet druknet for et år siden. Leo (13) flytter inn på pensjonatet sammen med moren, og til å begynne med er både Cecilia og bestevenninna Une (12) skeptiske til nykommeren.

Samme dag som Cecilia og Une møter Leo for første gang, dukker det opp et lik på stranda i Skutebukta. Han viser seg å være en gullsmedraner på rømmen. Ransutbyttet, som inkluderte den uerstattelig Malteserklokken, ble aldri funnet. Hvem er han, og hva har han å gjøre med Cecilias mor?

Sammen begynner de tre ungdommene å nøste i trådene til det som skal vise seg å bli Clue-gjengens aller første mysterium.

Regi: Thale Persen

Manus: Alexander Kirkwood Brown