Ny CLUE-bok kommer 17. mars

Den syvende boken i suksess-serien CLUE har fått tittelen Rivertongåten og er i salg fra 17. mars.

CLUE er Jørn Lier Horst sin spenningsserie for lesere i alderen +/- 10 til 14 år. Første bok kom i 2012, og serien vokste raskt til Norges mest solgte bokserie for unge lesere. Samlet opplag er nå på 233 000 - før utgivelsen av Rivertongåten. 

Rivertongåten byr på stor spenning og er en av de meste intense bøkene i CLUE-serien. Under de nederste greinene på et grantre i skogen finner Cecilia, Leo, Une og hunden Egon en gammel, mystisk trekasse. Før de får mulighet til å åpne den, kommer det noen svartkledde menn som henter den med seg rett foran nesen deres. Den første ledetråden – det første cluet – for å finne ut hvem mennene er og hva som er i kassa, er ordet «Riverton», som sto skrevet på kasselokket.

Et kraftig snøfall gjør det vanskelig for Cecilia, Leo, Une og Egon å følge sporene, og samtidig med at vinteren kommer til Skutebukta, sjekker også en rekke mystiske gjester inn på Perlen pensjonat. 

Som i de andre bøkene har også denne historien et filosofisk bakteppe. Her er det René Descartes og hans kjente utsagn: «Cogito, ergo sum; Jeg tenker, altså er jeg» som blir problematisert.