Nominert til Rivertonprisen

«Offer» er nominert til den prestisjetunge Rivertonprisen.

Offer er den femte boka om Emma Ramm og Alexander Blix, og serien er blitt enormt populær. Bøkene har ligget på bestselgerlistene i Norge, Danmark, Tyskland, Nederland, Island, Slovakia og på Amazon i Canada og i Australia. Nå er Offer nylig utgitt i Frankrike og har fått strålende anmeldelser. 

Rivertonjuryen er enige med franskmennene og skriver varmt om duoens siste bok:

«Horst og Engers femte samarbeidsprosjekt er sømløst, med stemningsfulle detaljer, overraskelser og cliffhangers, en sjangerbevisst pageturner.»

Offer ble godt tatt imot av kritikerne her hjemme også, og Dagbladet ga den terningkast 5. Inspirasjonen til boka kom fra anonyme brev til Horst og Enger. Flere av brevene Horst mottok, var truende og mystiske, og fikk forfatterduoens ideer til å blomstre.

11 millioner bøker!

Jørn Lier Horst og Thomas Enger har til sammen et opplag på utrolige 11 millioner bøker, fordelt på et førtitalls land. 

– Jeg er både stolt og glad over at dette prosjektet belønnes med en slik anerkjennelse. Det er et sånt skulderklapp som motiverer når vi nå skal ta fatt på neste bok, sier Jørn Lier Horst. 

En lykkelig Thomas Enger satte nominasjonen høyt.

– Det blir gitt ut utrolig mye bra krimlitteratur i Norge hvert år. At Offer er vurdert som en av fjorårets aller beste, er fantastisk moro, sier han. 

Rivertonprisen deles ut på Norli Universitetsgata torsdag 14. mars kl.12.00 – 13.00.