Ny sak for Detektivbyrå nr. 2

I Operasjon Påskelilje blir et verdifullt maleri er stjålet fra en av Elvestads rikeste menn. Klarer de to detektivene å oppklare mysteriet?

Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes' detektivserie har på rask tid etablert seg som en bestselgende serie for yngre lesere. Jørn Lier Horst skriver spennende og virkelighetsnær krim fra den lille byen Elvestad. I hovedrollene treffer vi barna Tiril og Oliver – og hunden Åtto – som samler bevis, leter etter sammenhenger og tar opp en tidvis farlig jakt for å avsløre forbrytere. Hans Jørgen Sandnes utfyller fortellingene med sine fargerike og detaljerte illustrasjoner.

Nå har en ny historie forlatt tegnebordet. Et verdifullt maleri er stjålet fra en av Elvestads rikeste menn. Den uvanlige tyven var utkledd som en hane under innbruddet, og politiet har arrestert en mistenkt. Men han nekter for å stå bak tyveriet, og maleriet er fortsatt borte. Så gjør Tiril og Oliver et interessant funn utenfor huset hans. Klarer de to detektivene å oppklare mysteriet?

Operasjon Påskelilje kommer 20 mars.