William Wisting i 16 land

I fjor ble Jørn Lier Horst tildelt Glassnøkkelen for beste nordiske krim. Det er blitt lagt merke til ute i verden: Nå er bøkene hans solgt til 16 land.

I løpet av de siste seks månedene har syv nye forlag kjøpt rettigheter til utgivelse, blant annet det kresne franske forlaget Gallimard, skriver Gyldendal forlag i en pressemelding.

I tillegg til at bøkene om William Wisting utgis i Danmark, Storbritannia, Canada, USA, Island, Nederland, Sverige, Thailand og Tyskland, er det nå gjort avtaler for utgivelser i: Finland, Frankrike, Makedonia, Polen, Slovakia, Tsjekkia, Japan.

Tidligere i år deltok Jørn Lier Horst på litteraturfestivalen i Jaipur i India, der de hadde et særlig fokus på nordisk krim. Festivalen hadde mer enn 200.000 besøkende, og over 30 internasjonale TV-kanaler dekket arrangementet. Horst var med på innstiftingen av Crime Writer Association of South Asia som skal arrangere krimfestival i New Dehli i september, og er da også bedt om å være jurymedlem i en krimnovellekonkurranse.

Jørn Lier Horst er en av Skandinavias bestselgende forfattere, og har utgitt ni kriminalromaner med politimannen William Wisting i hovedrollen. Horst mottok Bokhandlerprisen i 2011 for Vinterstengt, og i 2012 ble han tildelt Rivertonprisen for krimromanen Jakthundene, i 2013 mottok han Glassnøkkelen for beste skandinaviske krim.