Wisting til filmen

Produksjonsselskapet Cinenord Drama og det danske selskapet Good Company Films vil bringe Jørn Lier Horsts bøker om politiførstebetjent William Wisting til et større publikum.

Filmatiseringen av Wisting blir en nordisk noir TV-serie med internasjonal appell. Det blir tidløse og universelle krimplott i et særpreget norsk landskap med en sterk følelse av årstidene, heter det i en pressemelding fra filmselskapene.

- William Wisting vil bli portrettert som en sammensatt dyp karakter som vi kan identifisere oss med og se opp til. En rettsindig, omsorgsfull og erfaren etterforsker. Det handler like mye om hva han gjør med sakene, som hva sakene gjør med ham, sier Silje Hopland Eik, filmprodusent i Cinenord. - Dette blir en karakterdreven spenningsserie med Wisting i sentrum, godt hjulpet av polititeamet sitt. Sentralt i serien er også relasjonen mellom William Wisting og datteren Line, som jobber som kriminalreporter. 

Forfatteren selv, Jørn Lier Horst, er glad for denne storsatsningen: - Det er bra folk som skal i gang å arbeide med dette. Jeg gleder meg både til samarbeidet og til å se William Wisting komme til live. 

- Wisting og datteren Lines spor krysses stadig, og disse kontrasterende vinklingene skaper driv i plottet, sier Anni Faurbye Fernandez, CEO og produsent i det danske produksjonsselskapet Good Company Films. - Hver for seg sitter de med forskjellige brikker i puslespillet som de ikke kan avsløre for hverandre, og nettopp dette nærer spenningen for tilskueren.

Les mer: Filter film og TV.