Jørn Lier Horst debuterer som Donald-forfatter!

Ukens Donald-blad bidrar noen av Nordens beste krimforfattere med hver sin Donald-krimgåte.

Ukens Donald-blad er kriminelt godt. I tillegg til etablerte Donald-skapere som Knut Nærum og Arild Midthun, åpner Donald Andeby-døra for noen av Nordens beste krimforfattere. Camilla Läckberg (S), Lone Theils (DK) og vår egen Jørn Lier Horst bidrar alle med hver sin Donald-krimgåte.

På ukens forside presenteres forfatterne slik de ser ut i Andeby.

Jørn Lier Horst forANDres til Fjør Sier Trost, mens de to andre blir til Andmilla Kväckberg og Fjone Teist.

– Å bli invitert til å skrive for Donald tror jeg er en av de mest ærefulle henvendelsene jeg har fått og noe av det morsomste jeg har gjort, sier Jørn Lier Horst.

I historien Gullklumpene som forsvant tar Horst med seg leserne tilbake til Klondike i Alaska og gullgravertiden. Skrue McDuck dukker opp i den skurkefylte saloonen til sin ungdomsflamme Gylne Gulda med sekken full av gullklumper. Sånt blir det krimgåte av …

Historien er tegnet av Arild Midthun, Norges eneste Donald-tegner.

– Det er veldig gøy å ha med Jørn Lier Horst på laget. Donald-historiene må holde et høyt nivå og henvende seg til både barn og voksne. Derfor passer det selvsagt perfekt å få med en av de flinkeste barne- og voksenforfatterne vi har her i landet. Det er ikke bare bare å skrive en god Donald-historie, men Jørn fikser også dette på imponerende vis. Jeg bøyer meg i matroslua til Donald, sier Donald-redaktør Marius Molaug.