Tidenes norske barnebok-karakterer!

Tiril, Oliver og Åtto er stemt frem som tidenes norske barnebok-karakterer i Bok365s sommerkåring.

Detektivbyrå nr. 2 så dagens lys i 2013, og har siden den gang vokst seg inn i to serier. «Jakten på…»-serien, hvor leseren får en aktiv rolle i fortellingen, og «Operasjon…»-serien, som er tradisjonelle barneromaner.

Horst er klar på at hederen må deles med kollegaen:

– Utmerkelsen må deles med illustratør Hans Jørgen Sandnes. Vi er to om disse bøkene. Det har faktisk blitt ti år siden den første boken. På veien har det blitt teaterforestilling og filmer, og denne høsten kommer bok nummer tretti: Operasjon Gulltann.

– Håper det bidrar til mer leselyst

– Først og fremst må jeg bare få gratulere Jørn, Hans Jørgen og redaktør Anne Huso, og alle som har jobbet for Detektivbyrå nr. 2 i alle år. Dette er veldig gøy og velfortjent, sier Lindy Andersen.

Hun er nyansatt barneboksjef i Bonnier, som utgir detektivbyråets bøker.

– Det er en morsom start på en ny jobb, å få lov å jobbe med de mest populære barnebok-karakterene i Norge. Jeg håper dette kan bidra til ennå mer leselyst hos de aller viktigste leserne, avslutter Andersen.

– «Tidenes beste» er jo en tung tittel å bære. Mange av mine egne barndomsfavoritter sto på valgseddelen, men om ikke annet er Detektivbyrå nr. 2 i tiden. Tiril, Oliver og Åtto har fått veldig mange venner, og bøkene var de mest leste i Sommerles-kampanjen – så takk til den store heia-gjengen, sier Jørn Lier Horst.

Gjennom sommerukene har Bok365s lesere stemt frem sine favorittkarakterer fra norske barnebøker. Langlisten på femti ulike karakterer ble snevret inn til ti finalister tidlig i august. Og med midnatt 15. august, ble vinneren kåret. Detektivbyrå nr. 2, Tiril, Oliver og Åtto, er i følge Bok365s lesere tidenes norske barnebok-karakterer.

Deler hederen

– Jeg tror suksessen og populariteten først og fremst skyldes at det er spennende historier som er fortalt på barnas premisser, forteller Horst.