TV-premiere: Dødens tjern

Jørn Lier Horst har skrevet en mordgåten som tolv deltakere skal forsøke å løse i TVNorge sin nye storsatsning

I 1983 forsvant en speidertropp og deres leder sporløst, angivelig på vei til Lygna tjern. Deres levninger ble aldri funnet, og saken har forblitt et mysterium. Denne fiktive krimgåten danner bakteppet for TV-programmet Dødens tjern, og en helt ny TV-sjanger.

– Krimreality-serien Dødens tjern har vært et spennende prosjekt å få være med på. I tillegg til et kriminalmysterium byr serien på en solid dose skrekk og uhygge, som vil fryde TV-seerne og skremme deltakerne som er satt til å nøste opp i gåten, sier krimforfatter Jørn Lier Horst.

Dødens tjern skal tolv kvinner og menn tilbake til Lygna tjern, 34 år etter speidergutt-forsvinningen. De skal finne bevismateriale og løse mysteriet, som blir mer og mer intrikat etter hvert som de beveger seg dypere inn i den mørke historien. 

– For første gang har vi et reality-show som foregår om natten. Serien er nok ikke for de lettskremte, for selv folk i produksjonen ble redde for å gå på toalettet om natten. Dette er realitykonkurranse som vi aldri har sett det før, sier Eivind Landsverk, programdirektør for TVNorge og Discovery Networks.

Etter ti lange og kalde netter i skogen, vil én deltaker ha løst mysteriet og bli kåret til vinner. I Dødens tjern vet ikke seerne mer enn deltakerne, og de vil også ha muligheten til å være med og løse krimgåten hjemme i stua.