Wisting som påskekrim på TV

Sesong tre av Wisting blir årets påskekrim på Viaplay. Alle fire episodene av krimserien slippes på palmesøndag, 10. april.

For tre år siden slo krimserien Wisting alle rekorder da første sesong ble lansert på Viaplay. Sven Nordin høstet mye skryt for sin tolkning av rollefiguren fra forfatter Jørn Lier Horsts krimbøker, godt styrt av regissør Trygve Allister Diesen. 

Etter en etterlengtet retur til Larvik i sesong to i romjulen, er det allerede klart for nye episoder av Viaplays krimfavoritt når alle fire episodene av sesong tre slippes på palmesøndag, 10. april.

Som i første sesong vil Sven Nordin, Mads Ousdal, Thea Green Lundberg og de andre skuespillerne få selskap av Hollywood-legenden Carrie-Anne Moss. Evelyn Osaso og Lars Berge er også tilbake i den tredje sesongen.

– Det var gøy å se Carrie-Anne igjen. Jeg følte at vi hadde god kjemi i den første sesongen, og denne gangen var det mer som å møte en gammel venn enn en Hollywood-stjerne, forteller Sven Nordin.

Handlingen i sesong tre er basert på Nattmannen av Jørn Lier Horst. Larvik er i sjokk etter at noen har plassert et hode på en stake midt torget, og William Wisting står ovenfor en av sine vanskeligste og mest dramatiske saker. FBI-agent Maggie Griffin vender tilbake for å bistå Wisting og teamet hans, som sammen må konfrontere hensynsløse forbrytere som utnytter de mest sårbare blant oss.

Den rutinerte skuespilleren gleder seg over at publikum snart kan kaste seg løs over nye episoder med Wisting.

– Det er en serie som står hjertet mitt nær. Jeg har blitt glad i William Wisting, og elsker å portrettere ham. Jeg får så mange spørsmål om når det kommer nye episoder, og nå er det altså bare noen få dager igjen, sier Nordin.

Trygve Allister Diesen er regissør og hovedforfatter for den tredje sesongen. Han har med seg Vegard Steiro Amundsen og Jadranko Mehic som manusforfattere. Serien produseres av produksjonsselskapet Cinenord og produsent Silje Hopland Eik i samarbeid med tyske ARD Degeto.